ДПС алармира за забавяне в приемането на бюджета

Причината е, че вероятно ще има ново правителство, което ще си гледа бюджета

ДПС алармира за забавяне в приемането на бюджета | StandartNews.com

Проектобюджетът за годината най-вероятно няма да бъде разгледан на първо четене следващата седмица в бюджетната комисия на парламента, съобщи днес депутатът от ДПС Петър Чобанов. Той беше определен от председателя на парламента да ръководи първото заседание на комисията.

"Така, както виждам организацията на работа към момента, е, че няма все още да преминем към разглеждане на основното, с което комисията ще започне да се занимава - Закона за държавния бюджет, бюджета на ДОО и на Здравната каса, тъй като предполагам, че следващата седмица ще стане ясно дали ще има кабинет", каза Чобанов.

"Оттам-нататък ще можем да пристъпим към работа. Своевременно ще се организираме да видим какви са нагласите на политическите сили относно предложения от служебния кабинет бюджет, как ще реагираме спрямо него и ако няма кабинет, ще видим до какъв резултат ще стигнем - дали ще приемем бюджет или ще приемем някаква форма на удължаване на сроковете по удължителния закон", обясни депутатът от ДПС.

Проектът с дефицит от 6,4% от БВП е внесен от служебния кабинет, но срещна остра реакция от всички парламентарни групи.

ГЕРБ-СДС, които в понеделник ще получат първият проучвателен мандат за съставяне на правителство, настояват бюджетът да бъде внесен от редовен кабинет.

"Продължаваме промяната-Демократична България" са на мнение, че бюджетът е по-важен от кабинета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай