Доц. Киселова с лоши новини за Борисов

Тя прогнозира и следващите избори

Доц. Киселова с лоши новини за Борисов | StandartNews.com

Доц. Наталия Киселова коментира днешните действия на главния прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов.

"Изказванията на двамата магистрати ще повлияят негативно върху имиджа на Бойко Борисов. Вече ще бъде по-деликатно да се водят разговори за правителство. От "Продължаваме промяната" си представяха "операция чисти ръце" - да се изчисти съдебната система от хора, които са със спорен имидж. Борбата между главния прокурор и неговия заместник обаче е последица от тази в политическата сфера", каза доц. Киселова.

ВИЖ ОЩЕ: Разкрития за тайната вила на Гешев

По думите ѝ още от 1 май съществуват няколко въпроса, които остават без отговор - дали става дума за сплашване на главния прокурор или за инцидент спрямо трето лице. 

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов се развихри! Извади тайна вила на Гешев

"Ако приемем, че г-н Гешев е извел децата и семейството си, то можем да кажа, че е притеснен за близките си. Ако пък погледнем думите на г-н Сарафов, то и той е притеснен за собствения си живот. От това, че и двамата са притеснени, идва логичният въпрос - кой е онзи, който ги заплашва". отбеляза тя. 

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов хвърли бомба! Иска охрана

Според госта "със сигурност има контакти между хора от политическата власт и такива от магистратурата". 

Пред Bulgaria ON AIR доц. Киселова коментира и възможността да бъде съставен редовен кабинет.

ВИЖ ОЩЕ: Политолог каза какво ще взриви страната

"Г-жа Нинова успя да слезе от този влак доста бързо. Има много сериозна опасност в следващите 7 дни да станем свидетели на още откровения по медиите. Част от участниците в този сериал трябваше да си дадат сметка, че времето им е изтекло и вече трябва да бъдат встрани от политическия живот", смята тя. 

ВИЖ ОЩЕ: Край! Нинова реши за Борисов и Габриел

Конституционалистът е на мнение, че ГЕРБ-СДС ще се върне към вариант "А" за съставяне на кабинет, след като "Б" не е възможен към настоящия момент.

Доц. Киселова анализира и думите на председателстващия ВСС Боян Магдалинчев, че тепърва ще се преценява дали искането за отстраняването на Гешев отговаря на правилата. 

"Времето, което ще бъде дадено на г-н Гешев за обяснения, ще се използва, за да получи подкрепа и да не се съберат 17 гласа за неговото отстраняване", изтъкна гостът. 

ВИЖ ОЩЕ: Мандатът връчен! 7 дни за кабинет

Тя прогнозира, че ако не бъде сформиран редовен кабинет, следващите избори ще са или в края на месец юли, или в началото на октомври. За да не се стигне до подобен сценарий, "Мария Габриел трябва да предложи състав с безспорна репутация", който да предизвика в обществото емоционална подкрепа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай