Дончев: Ще опитат да манипулират втория тур

"Политически джендъризъм" е склонността да крие кандидата си, да го пребоядисваш, да го криеш зад инициативен комитет, каза вицепремиерът

Дончев: Ще опитат да манипулират втория тур | StandartNews.com

"Огромен гаф е, когато си втора или трета политическа сила да опитваш да превърнеш местните избори в национални", заяви на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ вицепремиерът и член на ИК на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Това е някакъв вид "политически джендъризъм" е склонността да криеш кандидата си, да го пребоядисваш, да го криеш зад инициативен комитет. Това дава възможност, ако кандидатът загуби да хвърлиш отговорността върху него, ако спечелиш да си присвоиш победата. това не е добър модел, защото не е ясно кой носи отговорност", коментира той.

"Имаме данни, че ще има опити за компрометиране на втория тур на изборите и особено тук в София, да бъде представен за купен и компрометиран. Призовавам всички участници в изборния процес, особено всички граждани, който има данни веднага да подаде сигнал на полицията или прокуратурата, те си знаоят работата", призова Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай