Сряда,

Дончев издаде тайна за коалицията. Има ли причина

От: Редактор -
2121
Дончев издаде тайна за коалицията. Има ли причина
A
A
A

„Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Владислав Горанов ще е в списъка „Магнитски“. Не мисля, че на Владислав Горанов му е казано предварително“. Това заяви в предаването „Тази събота“ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Нашата памет е добра. Фактите са такива. Кой е виновен – трябва да кажат българските институции. Горанов каза, че неведнъж е давал обяснения пред българските органи. За процесуалните действия не мога да говоря, защото не знам“, добави той.„В годините назад сме се разделяли с хора дори и само при изникнали съмнения. В политическия живот най-важно е доверието“, посочи Дончев.

„Аз от 15 години не съм спрял да преподавам. Ако в групата има един студент, който не се справя добре, всички в курса му казват, че той се справя лошо, преподавателят му казва, че не се справя лошо – той ще продължи да се справя зле. Притеснявам се, че има опасност с България да се случи същото.

Получаваме негативни доклади и още санкции „Магнитски“. Имаме два варианта – да продължим да се справяме зле или ние да се научи като институции да показваме кое е лошото“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„Решение на ГЕРБ за коалиция с ДПС не е взимано. В името на това България да има стабилно правителство с хоризонт. Един кабинет с къс хоризонт не може да се захване с нещо сериозно.

Не е виновен президентът. Партиите са виновни заради неспособността си да произведат нещо конструктивно. Опитахме да потърсим съгласие с партиите, с които имаме идеологическо сходство. Опитахме с кабинет, който е безпартиен – не се получи. Третата възможност е правителство на малцинството“, допълни той.Дончев е категоричен, че ГЕРБ ще направи всичко възможно „България да има титулярно, разумно, грамотно и работещо правителство“.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com