Добрев: Изчезналите тефтери показват стила на кабинета „Борисов 1"

Добрев: Изчезналите тефтери показват стила на кабинета „Борисов 1" | StandartNews.com

София. Изчезването на тефтерчето на Филип Златанов е летящ старт за кабинета „Борисов 2". Разпространения от прокуратурата тефтер на бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, който след това бе откраднат от колата на вещо лице, съдържа не просто имена на народни представители, а дава ясна представа за стила на управление на първия кабинет на Бойко Борисов. Това заяви Кирил Добрев от „БСП – лява България" пред бТВ.

„Това е стил, показващ как се е използвала държавата като бухалка за разчистване на лични и партийни сметки. Това показва буквално как се поръчва и убива един политик и как се разпределяха държавни средства: „На мен две заплати, на тях – по заплата и половина. Трябва да го скрием да не се види от Сметната палата, да не разберат обикновените хора кой колко е взел", ясен бе Добрев.

Това е един вид услуга, но ние ще платим много висока цена за това, категоричен бе той.

По думите му този стил е характеризирал управлението на кабинета „Борисов 1" и не бива да се допуска сега. Всички лица, изслушвани в комисията „Златанов", са говорили за натиск върху бизнеса, за купуване на обществени поръчки и търговия с влияние, допълни той.

„И.Ф." е Искра Фидосова, защото кметовете от Монтанско го потвърдиха. „Ц.Ц." е Цветан Цветанов, защото общинските съветници от Варна казаха, че той е поръчител на това, което се е случвало с тях", заяви Добрев.

При липсата на тефтера наказани няма да има, категоричен бе депутатът от левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай