Добрев с остри думи за двойния аршин в БСП

Вътрешната кампания в БСП се превърна във всичко омразно, което прави Борисов на избори, каза кандидатът за лидер

Добрев с остри думи за двойния аршин в БСП | StandartNews.com
  • Вътрешната кампания в БСП се превърна във всичко омразно, което прави Борисов на избори, каза кандидатът за лидер

„Заради претенциите на един човек снощи българи бяха изправени срещу българи. Същото се случва и в БСП. Вътрешнопартийната кампания в БСП се изостри толкова много, че вместо да бъде пример за честно състезание на идеи, се превърна във всичко омразно, което правят ГЕРБ на избори – разделяне на наши и чужди, натиск, манипулации и фалшификации. Подкрепям вътрешнопартийния избор, защото е най-демократичната форма на избор, но случващото се в момента в партията не е нормално”. Това заяви на среща със социалисти в Ценово кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев. По думите му в момента има политическа криза и вместо енергията на партията да е съсредоточена в това да убеди обществото, че
БСП е стабилната алтернатива, то факторите в партията се занимават с разпределяне на гласове за един или друг кандидат.

„След промените партията ни остана не просто да съществува, а до ден днешен да претендира за властта. Всичко това е благодарение на нашите структури, нашите ръководни органи. Бием Борисов заради това, че пренебрегва парламента и не идва в него да се отчете, а по същия начин се пренебрегва Националният ни съвет. Как ще ни повярва обществото, ако продължаваме с този двоен аршин?”, каза още Добрев.

Насреща с членове на левицата в Лом Кирил Добрев заяви, че в изострена ситуация в обществото, ролята на БСП е да бъде партията, която предлага стабилност и истинска демокрация.

„Винаги в тежки моменти разумната партия е била БСП и за мирния преход 1990, и за Конституцията, и за влизането ни в Европейския съюз. Вътрешната кампания трябваше да е с послания, с които да спечелим и обществото, не само партийните гласове”, каза още Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай