До петък АБВ има издигнати кандидати за кметове в 70 общини

До петък АБВ има издигнати кандидати за кметове в 70 общини | StandartNews.com

Това обяви в Добрич председателят на Предизборния щаб и зам.-председател на партията Румен Петков

„До петък имахме издигнати кандидати за кметове в 70 общини в страната. Цифрата ще е променена, защото в много места в страната в събота и неделя се проведоха заседания, на които има още нови номинации" – каза Петков на пресконференция след проведено заседание на Областния съвет на партията на което той, заедно с депутата от Добрич проф. Иван Станков и доц. Христо Михайлов. В Добрич общинската организация номинира трима за кандидат-кмет на предстоящия вот наесен, за което Петков коментира, че е доказателство за силна организация. Областният лидер Милко Пенчев обяви, че номинираните са той самият, Владимир Калчев – председател на Контролния съвет на партията и Катя Маринова – председател на общинската структура в града.

„Освен в Добрич имаме кандидат за кмет в община Балчик – Павлин Павлов, както и кандидати за кметове в 10 от населените места в общината, за които се предполага, че ще има избори" – каза Маринов. Третата от осемте общини в Добричка област, в която партията на Първанов ще се бори за кметския пост е община Добричка, където кандидат е Димчо Маринов – председател на общинската структура, юрист по образование. И там АБВ е готова с кандидати за половината от населените местя – 20 на брой, в които се избира кмет. Доц. Михайлов обяви, че в община Тервел АБВ подкрепя кандидата на БСП и настоящ кмет Живко Георгиев. Михайлов уточни, че политиката на партията е навсякъде да има свои собствени листи с кандидати за съветници, но на места могат да бъдат подкрепени кандидати за кметове на други партии. Петков призна, че има две области, в които партията има проблеми. „Това са Разград и Кърджали. Там ще трябва да хвърлим енергия, за да може да постигнем изграждане на партията и структуриране на листите и наши кандидатури", заяви зам.-председателят на партията и поздрави за добрата работа ръководството в Добрич, което е изградило общински структури във всички 8 общини.

„Националния партиен съвет, според мен, трябва да проведе три заседания, като първото ще е на 1 август, най-вероятно, на което бихме могли да разгледаме кандидатурите на 100-120 общини. През седмицата от понеделник трябва да сме готови първо с членовете на Общинските избирателни комисии и да започнем тяхното обучение, както и това на членовете на СИК и застъпниците, които ще имаме" – коментира Петков, като допълни, че в рамките на 5-5.5 на сто трябва да е присъствието на хора на АБВ в секционните избирателни комисии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай