Дисциплинарна проверка за изказванията на полицайка за Орландовци

Дисциплинарна проверка за изказванията на полицайка за Орландовци | StandartNews.com

Има дисциплинарна проверка по случая с расистки изказвания на полицаи за протеста в Орландовци. Това съобщи пред журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова. И уточни, че резултатите ще бъдат обявени след като тя приключи.

"Принципът, по който работим, е да няма специални мерки по отношение на специални групи или хора. при последните събития в Орландовци, преди това в Гърмен, мерките, които прилага полицията са равни към всеки един, който нарушава обществения ред, независимо кой е , къде живее и в коя махала. Това важи и за служителите на реда", обясни тя.

"Полагаме всички усилия, надявам се това да бъде разбрано и видяно. Не можем с едно движение да решим проблеми, които са трупани с годините", каза още тя.

"Мога да ви уверя, че имаме желание, намерение и всички усилия, които трябва да полагаме, за да започнем да решаваме натрупаните проблеми в рамките на нашите правомощия", каза още Бъчварова.

"Темата за корупцията е много голяма. Току-що приехме проектозакона , внесен от г-жа Кунева. предстои дебат, това също е голяма тема и по нея МВР ще работи според своите правомощия", обясни тя, цитирана от "Фокус".

Стандарт Нюз припомня, че преди два дни полицайка публикува във Фейсбук снимка, под която направи коментар на расистка основа. Фотосът бързо се разпространи из интернет и предизвика широка дискусия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай