Димитров: Трябва споразумение по ключовите проблеми за страната

Димитров: Трябва споразумение по ключовите проблеми за страната | StandartNews.com

София. Трябва да се постигне споразумение по ключовите за България проблеми, по които да работи силно правителство. Това заяви Мартин Димитров от Реформаторския блок пред БНР. Той коментира условията на блока за съставяне на коалиция с ГЕРБ и предстоящите преговори.

"Най-важният акцент трябва да бъде акцентът за реформи и стабилизиране на България. В момента сме в много трудно положение, имаме банка, поставена под особен надзор, имаме бюджет, който е пробит от грешките, допуснати от правителството на Орешарски. Тези въпроси трябва спешно да бъдат решени. Третият въпрос, който хората навсякъде поставят, е високата безработица и ниските заплати", обясни той.

Нужно ни е силно правителство, което да бъде реформаторско, с ясна програма и да има разписано споразумение, смята Димитров.

Няма да има разцепление в Реформаторския блок заради различния между формациите в него по отношение на сформиране на ново правителство, категоричен бе Димитров.

По-рано днес социологът Андрей Райчев прогнозира, че Реформаторският блок ще се разцепи под въздействието на Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай