Дилемата на Радев: Президент или премиер

Битката в БСП Кирил Добрев – Корнелия Нинова

Дилемата на Радев: Президент или премиер | StandartNews.com
  • Битката в БСП Кирил Добрев – Корнелия Нинова

Президентът Румен Радев има да взема едно много трудно решение в следващите месеци и то е свързано с предстоящите парламентарни и президентски избори през 2021 г. Той трябва да избере един от двата възможни пътя пред себе си. Единият е да играе за втори мандат. Другият да търси проект, с който да участва на парламентарни избори. Този прочит на бъдещето на Румен Радев направи политологът Димитър Ганев в предаването “Офанзива“ в Любо Огнянов по Канал 3.

“Радев има два пътя пред себе си. Единият е търсене на проект, с който да участва на парламентарни избори. Вторият е да играе за втори мандат с подкрепата на БСП. Правилният, според мен, е да се кандидатира отново за президент“, коментира Ганев.

В момента Радев изпълнява ролята на опозиционер, като не пропуска всеки удобен момент, за да влезе в словесен двубой с премиера Борисов, смята още политологът.

“Всяка една изява на президента Радев е атака по кабинета. Всичко започна още, когато той свали доверието си към правителството и продължава при всеки удобен момент. До следващите избори няма как да има затопляне на отношенията между президент и министър-председател. Надявам се само, че това няма да се отрази негативно на външната политика на България“, изрази опасенията си Ганев.

В БСП цари един вътрешен хаос, който практически изключва формацията от случващото се в последните месеци, коментира още политологът. Битката там е за лидерското място между Кирил Добрев и Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай