Диков: Ежедневно има сигнали за предишното правителство

Диков: Ежедневно има сигнали за предишното правителство | StandartNews.com

София. „В прокуратурата ежедневно постъпват сигнали от лица от предишното правителство". Те са подавани от служители в администрацията, които имат конкретни данни за извършени престъпления. Това посочи новоизбраният градски прокурор Евгени Диков пред Нова телевизия.

„Личи си, че хората са запознати в детайли, а не просто издигат лозунги. И дават сигнали за конкретни нарушения", допълни прокурорът. Такива сигнали се подават, например, от данъчни служители, видели отвътре нарушенията. Постъпили са и много сигнали за митнически нарушения.

Според материалите, записът на скандалния разговор между Николай Кокинов, Бойко Борисов и Мирослав Найденов не е първият случай, в който Кокинов си е общувал неформално с Бойко Борисов. „Това означава, че и преди е поддържал контакти с бившия премиер", поясни градският прокурор.
Той обясни, че по случая има образувано досъдебно производство, но за изтичането на информацията няма такова. Причината е, че няма достатъчно данни за това. „При всеки един сигнал, постъпил при нас, се започва работа", увери той.

Прокурорът не е съгласен с твърдението, че прокуратурата се е превърнала в „пета партия". „Трудно ми е да приема този извод. Прокуратурата работи, когато се налице достатъчно данни и законния повод за започване на досъдебно производство".

Във връзка с изчезване то на братя Галеви, Диков обясни: „Ако знаехме къде са, бихме отправили веднага искане към съответната държава за тяхната спедиция. Делото го образувах аз като прокурор в отдела за борба с организираната престъпност". Диков е проследил развоя на делото докрай.

Той увери, че не му е оказван натиск заради това дело. „Имаше едно доста комично изказване на едно лице, което го бяхме призовали като свидетел, че един висок слаб мъж, без да ме познава, с очила му е казал: „Като ти ударя два шамара, всичко ще си кажеш". Пред свидетели". Свидетелят визирал именно прокурора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай