Десните с нова партия

Правителство на малцинството е най-лошото в криза, твърди Мартин Димитров

Десните с нова партия | StandartNews.com

София. В близките месеци ще се направи нова дясна партия, съобщи бившият лидер на СДС Мартин Димитров. Той обясни, че в нея може да влязат хора от СДС, ДСБ, Движение "България на гражданите" и представители на гражданското общество, дори и от Зелените. Подчерта обаче, че това няма да бъде преустроена стара дясна партия. "България има нужда от нова дясна партия", категоричен бе Димитров в студиото на "Здравей, България".

"Ходът на Костов от вчера е правилен. Крайно време беше да даде път на младите. В ДСБ има много качествени хора – двамата, които първи подадоха оставки, Радан Кънев и Петър Москов са от най-качествените. Защо много по-рано не им беше даден път? С председател като Москов или други млади хора, десницата щеше да има съвсем различен вид още преди изборите". Това каза Димитров по повод масовите оставки в десните партии в деня след изборите.

Относно резултатите от вота, които разочароваха дясното пространство в политиката, Мартин Димитров каза: "При най-голяма вълна за ГЕРБ през 2009-та, изкарахме 7%. Сега ако имаше Синя коалиция, тя щеше да бъде над 10%".

Бившият син лидер прогнозира, че следващия парламент няма да се справи на висотата на очакванията на избирателите. А това би породило ново обществено напрежение. "Тези четири партии поемат цялата отговорност в момента, и ако не се справят, а хората очакват резултати за месеци, те ще поискат други алтернативи. Следващото правителство няма да има и сто дни", прогнзира Димитров. По думите му най-лошото правителство, когато има да се решават тежки проблеми, е правителство на малцинството. В тази връзка той посочи, че е по-добре да се остави да управлява служебното правителство в сегашния си вид. "Да имаш да решават важни въпроси, а да нямаш мнозинство в парламента си е истинско наказание", поясни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай