Десислава Танева: Ще продължим да изграждаме нови спортни комплекси

Десислава Танева: Ще продължим да изграждаме нови спортни комплекси | StandartNews.com

Сливен. Кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ за Област Сливен Десислава Танева и Станка Златева обявиха, че спортът ще остане приоритет за партията.Това се отнася както за професионалния, така и масовия.

"Ако получим втори мандат, ще продължим да изграждаме нови спортни комплекси и да реконструираме стари бази", заяви Танева. Според Златева средствата от Спортния тотализатор трябва да се разпределят по-справедливо за сектора. Освен това да се предвидят данъчни облекчения за спонсорите на спорта и да има финансови стимули за по-високи спортни резултати.

Златева посочи, че трябва да се обърне по-голямо внимание на неолимпийските спортове, които през последните години заемат водещо място в България, а в сравнение с тях олимпийските изостават.

Станка Златева обясни, че трябва да бъде решен и въпросът за признаването на трудовия стаж на спортистите по време на активната им спортна кариера и реализацията им след напускането на професионалния спорт.

"Няма да даваме неизпълними обещания на спортистите, но ще продължим да стимулираме високото спортно майсторство", допълни Десислава Танева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай