Десислава Атанасова оцени шансовете за кабинет

Не могат да имат доверие на вторите заради ареста на лидера

Десислава Атанасова оцени шансовете за кабинет | StandartNews.com

Шансът да има правителство с първия мандат е 50%. Това, което се случи през последните две седмици, е нещо, което не сме виждали последните две години - да се завърне нормалният тон в политиката. Коментара направи пред бТВ шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

ВИЖ ОЩЕ: Бомба от Делян Добрев. Банка у нас пере парите на руските олигарси

„Лидерски разговор трябва да роди обща платформа и тогава, ако заедно споделим тази отговорност и участваме заедно в това да изтеглим държавата си от това блато, да има и взаимен контрол“, обясни Атанасова по повод възможността да се състави кабинет с първия мандат и в отговор на въпрос може ли това да се случи с подкрепата на "Продължаваме промяната-Демократична България".

ВИЖ ОЩЕ: Петков изви ръцете на Борисов, запуши устата на Ник Събев

Тя добави, че не могат да имат доверие докрай на вторите заради ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но искат нормален политически диалог.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов разкри план Б за кабинета. Голяма изненада

"Даже разговорът, за съжаление, не е за това как ще работим заедно в споделена отговорност и взаимен контрол. Естествено е, че между нас не може да има доверие - пак повтарям те арестуваха нашия лидер, опозиционния лидер в онзи момент. Как да имаме доверие, но ние в никакъв случай не казваме или лошо, или по-лошо. Нека да се успокоим да забравим егото си. Хората, които гласуват за нас и за всяка друга партия в българския парламент, са хора, които искат редовно правителство, искат сигурност, стабилност", каза още Атанасова.

Тя обясни, че се надява октомври да дойде със стабилно правителство и всички да се подготвят спокойно за местните избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай