Депутатската ваканция остава

Депутатската ваканция остава | StandartNews.com

Народните представители изглежда ще почиват до изборите. След като левицата инциира подписка за свикване на извънредно заседание с точка от дневния ред, даваща възможност да се отмени ваканцията, такова бе насрочено за днес. 

То обаче така и не стартира. На три пъти председателстващият НС Димитър Главчев се опита да събере нужния кворум от 121 регистрирали се на работа депутати, но броят така и не беше достигнат. 96 бе максимумът натиснали зеленото копче за присъствие. 

 БСП ще събира подписи за ново извънредно заседание на парламента, ако на днешното не бъде отменена ваканцията на депутатите. Това уверение отправи още преди първия опит за регистрация лидерът на социалистите Корнелия Нинова. 

Основно задължение и отговорност за кворума в Народното събрание е на управляващото мнозинство. Не знам каква логика виждат колегите в това опозицията да е в зала с предложение за дневен ред за работа, а мнозинството да го няма. Това коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като стана ясно, че все пак днес пленарно заседание няма да има. 

"След като няма управляващо мнозинство най-добрия вариант и изход от тази ситуация е предсрочни парламентарни избори, за да се сформира ново ценностно, хомогенно мнозинство в българския парламент", допълни той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай