Депутатите решават за оставката на Мая Манолова

Депутатите решават за оставката на Мая Манолова | StandartNews.com

София. Днес в Народното събрание ще се гледа искането на ГЕРБ за оставка на заместник-председателя на парламента Мая Манолова. Опозицията поиска отстраняването ѝ от поста в четвъртък, когато Магдалена Ташева от "Атака" бе избрана за председател на временната комисия, която трябва да разследва срещата на президента Росен Плевнелиев с представител на ръководството на енергоразпределителното дружество ЕВН. Предложението на ГЕРБ за позицията изобщо не бе подложено на гласуване, което предизвика гнева им срещу Манолова. 

Според Правилника на Народното събрание искането за оставка се поставя на гласуване на първото заседание след деня на неговото постъпване. Дава се право и на засегнатото лице да бъде изслушано. Искането е прието, ако за него са гласували повече от половината от присъстващите народни представители.

Освен това народните представители трябва да довършат и обсъждането на допълнителните разпоредби в Закона за МВР, който не успяха да приемат изцяло вчера след над 13-часово заседание.

От събота до европейските избори на 25 май парламентът ще бъде във ваканция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай