Сряда,

Депутатите разглеждат тефтера на Филип Златанов

От: Администратор -
Депутатите разглеждат тефтера на Филип Златанов
A
A
A

София. Народните представители ще разгледат скандалното тефтерче на Филип Златанов днес. Те ще анализират доклада за работата на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси през 2012 г.

Въпросното тефтерче разкри интересни записки с инициали на политици и конкретни действия, които трябва да се предприемат срещу тях, например: „да се удари", „да се забави" и други. Заради тази информация се наложи депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова да се откаже от имунитета си и да напусне ръководните постове във партията.

"Записките говорят еднозначно за липса на демократично управление при ГЕРБ. Надяваме се комисия да проучи връзките, описани в този тефтер. Инициалите в него са ясни за цялото общество. Води се следствие, но има и морална страна и тя е уродлива. Управлението на тази клика беше позорно – страх и прикриване на безобразия и удряне на опоненти". Това заяви пред БНР Филип Попов, депутат от Коалиция за България. 

Промени в Закона за корпоративното подоходно облагане е следващата точка, която народните представители трябва да гласуват днес.

Очаква се да бъдат приети и промени в Закона за дейностите по предоставяне на услуги. Три законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс също ще бъдат гласувани на днешното редовно заседание на НС.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички