Депутатите разглеждат тефтера на Филип Златанов

Ще гласуват и промени в Закона за корпоративното подоходно облагане

Депутатите разглеждат тефтера на Филип Златанов | StandartNews.com

София. Народните представители ще разгледат скандалното тефтерче на Филип Златанов днес. Те ще анализират доклада за работата на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси през 2012 г.

Въпросното тефтерче разкри интересни записки с инициали на политици и конкретни действия, които трябва да се предприемат срещу тях, например: „да се удари", „да се забави" и други. Заради тази информация се наложи депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова да се откаже от имунитета си и да напусне ръководните постове във партията.

"Записките говорят еднозначно за липса на демократично управление при ГЕРБ. Надяваме се комисия да проучи връзките, описани в този тефтер. Инициалите в него са ясни за цялото общество. Води се следствие, но има и морална страна и тя е уродлива. Управлението на тази клика беше позорно – страх и прикриване на безобразия и удряне на опоненти". Това заяви пред БНР Филип Попов, депутат от Коалиция за България. 

Промени в Закона за корпоративното подоходно облагане е следващата точка, която народните представители трябва да гласуват днес.

Очаква се да бъдат приети и промени в Закона за дейностите по предоставяне на услуги. Три законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс също ще бъдат гласувани на днешното редовно заседание на НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай