Депутатите питат МВР-министъра за откраднатите тефтерчета

Депутатите питат МВР-министъра за откраднатите тефтерчета | StandartNews.com

София. Откраднатите тефтерчета на Филип Златанов е сред темите на редовния парламентарен контрол, който ще се проведе в петък.

За действията на полицията по издирването на изчезналото веществено доказателство ще отговаря министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Скандалните тефтери на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси бяха откраднати от автомобила на едно от вещите лица по делото. По случая се появиха доста противоречиви данни. В четвъртък стана известно, че в следствието е започнала проверка за начина на съхранение на веществени доказателства. Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров призова политиците да не влизат в полемика по случая и да не коментират работата на прокуратурата.

Още трима членове на новия кабинет ще се явят в пленарна зала. Министърът на отбраната Николай Ненков ще отговаря на въпрос за целите на посещението у нас на главнокомандващия силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав. Демонстрацията на германски активисти срещу оградата по границата ни с Турция също ще бъде тема на контрола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай