Четвъртък,

Депутатите питат МВР-министъра за откраднатите тефтерчета

От: Failed to load user -
Депутатите питат МВР-министъра за откраднатите тефтерчета
A
A
A

София. Откраднатите тефтерчета на Филип Златанов е сред темите на редовния парламентарен контрол, който ще се проведе в петък.

За действията на полицията по издирването на изчезналото веществено доказателство ще отговаря министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Скандалните тефтери на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси бяха откраднати от автомобила на едно от вещите лица по делото. По случая се появиха доста противоречиви данни. В четвъртък стана известно, че в следствието е започнала проверка за начина на съхранение на веществени доказателства. Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров призова политиците да не влизат в полемика по случая и да не коментират работата на прокуратурата.

Още трима членове на новия кабинет ще се явят в пленарна зала. Министърът на отбраната Николай Ненков ще отговаря на въпрос за целите на посещението у нас на главнокомандващия силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав. Демонстрацията на германски активисти срещу оградата по границата ни с Турция също ще бъде тема на контрола.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички