Депутатите отново заседават извънредно във вторник

Депутатите отново заседават извънредно във вторник | StandartNews.com

София. Парламентът отново ще заседава извънредно на 12 ноември, вторник. Заседанието ще се проведе от 10.00 до 16.00 часа. Това решиха депутатите в началото на днешното заседание.

Програмата предвижда избиране на заместник-председател на Народното събрание, попълване на състава на Комисията по правни въпроси, първо гласуване на проекта за бюджет на Държавното обществено осигуряване, първо гласуване на проекта за бюджет на НЗОК и първо гласуване на проекта за държавния бюджет за 2014 г.

След като почти не извършваха законодателна дейност в продължение на две седмици заради двата вота на недоверие на ГЕРБ, депутатите започнаха да заседават извънредно във вторниците, за да наваксат.

Десет министри ще участват в парламентарния контрол в петък.

Първи на депутатски питания ще отговарят вицепремиерите Цветлин Йовчев и Зинаида Златанова. Към министъра на вътрешните работи са отправени седем въпроса, повечето от които се отнасят до кризата с бежанците.

На най-много депутатски въпроси – 13, ще отговаря министърът на образованието и науката Анелия Клисарова.

В парламентарния контрол ще участват още министърът на финансите Петър Чобанов, военният министър Ангел Найденов, социалният министър Хасан Адемов, земеделският министър Димитър Греков, регионалният министър Десислава Терзиева, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, здравният министър Таня Андреева.

Началото на парламентарния контрол е в 11.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай