Депутатите избраха новите вицепремиери

Депутатите избраха новите вицепремиери | StandartNews.com

София. Парламентът избра новите заместник министър-председатели на премиера Пламен Орешарски с 112 гласа "за" и 10- въздържали се. Това са министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и Даниела Бобева, която ще отговаря за икономиката и финансите. До момента Орешарски имаше един вицепремиер – Зинаида Златанова, която вътрешния ред и усвояването на еврофондовете.

Преди да даде клетва министър Даниела Бобева заяви: „Вярвам в българската икономика! Убедена съм, че тя има нужда от радикална реформа".

„Не знам колко време има. Аз обичам футбола. Там може да играеш прекрасно, но ако не вкарваш голове, не печелиш. Аз искам ние да правим хубавите неща, независимо кога ще се разбере, че те са били хубави. Не трябва да си казваме – трябват ни шест месеца или десет месеца. Трябва да го свършим сега", коментира вицепремиерът.

Тя допълни, че няма да позволи страхът от грешки да я парализира. Не съм дошла да си губя времето. Дошла съм да свърша работа, категорична бе Бобева. „Правителства, които имаха свободна атмосфера и министрите можеха свободно да влязат в парламента, отлагаха реформи, които изискваха спокойна атмосфера", каза тя.

МВР ще положи всички усилия за да установи лицата, които грубо нарушават обществения ред и извършват насилие по време на протестите, заяви от своя страна Цветлин Йовчев в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай