Депутати с лопати

Депутати с лопати | StandartNews.com

Вместо да агитират, политиците ще помагат на бедстващите семейства

Кандидатите за депутати нагазват в калта. Вместо да агитират с костюми и вратовръзки, те ще сложат ботуши и ще хванат лопатите. Политиците ще помагат на стотиците семейства, останали без дом и покъщнина заради пороите. В понеделник лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на всички 470 кандидати от листите на партията да спират кампанията и да заминават в наводнените райони. От БСП също подкрепиха инициативата. Но припомниха как още преди месец социалистите са организирали акция по почистването на наводнена Мизия. Червените кандидат-депутати вече дариха на училищата в потопения град парите за откриване на кампанията. От ДПС най-активна е младежката структура, която помага в Силистренско. Николай Бареков и хората му пък занесоха консерви, одеяла, хляб и вода в село Странско.

 

Борисов изпрати своите да ринат кал

470 кандидат-депутати ще помагат на пострадалите от потопа

Кандидат-депутатите от ГЕРБ тръгват на помощ на хората, пострадали от наводненията през последните дни. Лидерът на партията Бойко Борисов е наредил всички мераклии за парламента да замразят предизборните си прояви и концерти, докато засегнатите селища бъдат разчистени.

Акцията трябва да започне от вторник. Още в понеделник обаче кандидат-депутатите от Хасково Евгения Ангелова, Владимир Митрушев и Деян Иванов оказаха помощ на пострадалите от наводнението в димитровградското село Странско. Заедно с тях бяха и десетима доброволци от младежката структура на партията. Кандидатите за Народното събрание предоставиха на хората с наводнени домове завивки и спално бельо. Женската организация на ГЕРБ в Хасково пък стартира акция за набиране на помощи за засегнатите от потопа. Там има най-голяма нужда от перилни и почистващи материали, трайни храни и топли дрехи и завивки.

От вторник пък из страната в помощните акции трябва да се включат всички 470 кандидат-депутати, които ще участват в почистването на засегнатите домакинства, както и в отстраняването на нанесените щети в Монтанско, Бургаско и Хасковско. В централата вече се разработва и план за разпределение на кандидат-депутатите. В инициативата ще се включат и доброволци от всички структури на партията - Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ, Старейшини ГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ. От формацията призоваха и своите членове и симпатизанти да се включат в акцията.

Партията ще осигури ботуши, лопати, кофти и всичко друго, необходимо за разчистването на наводнените райони, а за пострадалите домакинства - вода и стоки от първа необходимост. 

Докато навсякъде бъде разчистено, ГЕРБ ще замрази предизборната си кампания.

Междувременно лидерът на партията Бойко Борисов се срещна с ръководството на КНСБ, за да обсъди с тях управленската програма на ГЕРБ, както и предложенията на синдикатите за реформи в основни сектори. "Видя се, че без ГЕРБ стабилност не може да има", заяви на срещата Борисов. По думите му трябва да се направи всичко необходимо, за да се постигне баланс както между партиите, така и между синдикатите и работодателите, за да се успокоят всички в държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай