Депутати посякоха Радев. Отхвърлиха ветото

Това се случи с 11 гласа „за“ и 4 „против“

Депутати посякоха Радев. Отхвърлиха ветото | StandartNews.com

Комисията по отбрана отхвърли ветото на президента за предоставяне на бронетранспортьори на Украйна. Това се случи с 11 гласа „за“ и 4 „против“.

В мотивите към ветото държавният глава посочи, че депутатите не са били достатъчно запознати с параметрите на дарението. А това от своя страна не им е позволило да вземат обективно решение дали тази техника е с отпаднала необходимост. Според Румен Радев тази техника би могла да се ползва при охраната на българската граница и при бедствия и аварии, съобщи NOVA.

"Самият факт, че тя е нужна на Украйна и че може да бъде използвана там, показва че тя би била нужна тук, ако попаднем в такава ситуация", заяви Николай Дренчев, "Възраждане".

"Ние ги даваме, за да не попаднем в тази ситуация. Защото ако те паднат следващите сме ние през Румъния", посочи Валентин Радев, ГЕРБ.

"МВР смята, че техниката е с отпаднала необходимост. Не е възможно и нейното използване в структурите за охрана на българската граница", каза гл. ком. Николай Николов, съветник на вътрешния министър Калин Стоянов.

"Това са колесни машини при падналия сняг не можеха да бъдат използвани, тежки машини, скъпи за поддръжка", обясни министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай