Събота,

Депутат от управляващите се похвали за цените на горивата

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
4193
Депутат от управляващите се похвали за цените на горивата
A
A
A

У нас не е имало липса на горива и не е имало огромни отклонения в цените, обяви пред БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Виктор Насър.

Попитан дали обвиняват ГЕРБ, че са предизвикали паниката с горивата, Насър заяви, че съответните органи ще преценят какво точно е станало. "По-важното е, че много бързо се разреши проблемът, че нямаше такава ситуация. Много бързо успяхме да парираме една новина, която се оказа неистина", коментира Насър.

Той призова да се следят официални източници за информация, за да не се стига до такива ситуации. Имало е хора, които са чакали 4-5 часа, за да заредят.

"Това, което аз разбрах е, че е било абсолютно безсмислено, причина не е имало. Лично аз не съм говорил с нито един човек, който е бил на опашката, но на следващия ден аз заредих на цена, която беше по-ниска от няколко малки бензиностанции, които видях в София", допълни народният представител.

Към момента Народното събрание е дало санкция за хуманитарна помощ, каза още Виктор Насър, който е член на парламентарната комисия по отбрана, запитан дали има постъпило искане от Украйна към България за изпращане на военни самолети.

"Българските самолети МиГ-29 са тук, за да изпълняват задачите по еър полисинг и да пазят българското въздушно пространство, както и другата налична техника в България. Според мен ако дойде такова запитване, то ще мине през сериозна дискусия в Министерския съвет и в Народното събрание. Бих желал да коментирам повече ако имаме такава ситуация. Към момента нямаме и приемаме, че българските МиГ-29 са в България и служат да пазят само българското небе", категоричен бе депутатът от "Продължаваме промяната".

Насър не се ангажира с прогноза докога ще продължи тази ситуация, но заяви, че се надява кризата в Украйна да се разреши възможно най-бързо. Той беше категоричен, че коалицията ще удържи, въпреки тежките решения, които понякога се налагат и отхвърли критиката на ГЕРБ, че няма координационен център и не е създадена организация за бежанците, които влизат в страната.

"Не мога да се съглася, че има забавяне. Ако войната започна в четири сутринта, българското правителство и Народното събрание и всички, които искат да помогнат, работят от същия ден, в който започна конфликта. Някъде може да има забавяния, заради промяната в обстановката, но се работи денонощно и не мога да се съглася, че няма конкретно център. Има щаб, независимо как точно се нарича. Той работи денонощно, може би ще бъде обявен съвсем скоро, но работа се върши много и организацията е доста добра", заяви Насър.

Според народния представител резултатите са налице - хората пристигат, получават статут, има координация с работодатели. Той посочи, че това, което прави впечатление е, че никъде няма бежански лагери. Тоест хората са приети или в домовете, или в хотели или на друго място, организирано от държавата.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички