Депутат от ПП-ДБ с ключови думи за националния празник

Искрен Митев коментира и войната между институциите

Депутат от ПП-ДБ с ключови думи за националния празник | StandartNews.com

Цялото твърдение, че ние атакуваме 3 март е невярно. Ние не го атакуваме, той ще си остане празник. Ще отдаваме почит към хората, които са жертвали живота си в името на свободата на нашата страна. Но това няма нищо общо с намерението ни да направим национален празник 24 май - като ден, който прославя може би едно от най-големите постижения на българите - да дадем просвета, да дадем писменост и азбука. Това заяви Искрен Митев, депутат от ПП-ДБ в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

ВИЖ ОЩЕ: Изненада от Борисов. Ново 20 за националния празник

"Ние сме дошли да слушаме хората. Ако се организира референдум за това аз ще го подкрепя. И ще се съобразя с мнението му, ако той успее да събере нужното мнозинство", добави Митев. 

Относно войната между институциите депутатът заяви мнението си, че когато е писана Конституцията и е планирано устройството на България най-вероятно не е предполагано, че институция, която трябва да обединява българите ще бъде използвана за лични цели. И добави: "Виждаме, че партиите на омразата в България имат своето място. Аз се питам какво може г-н Радев да даде на политиката повече от това, което е дал. Той се е провалил като президент, защото основната роля на президента е да обединява. Той определено не го прави, така че като един провален президент, как може да бъде успешен политик оттук нататък."

"Ще направим така, че България да бъде една нормална европейска държава, в която когато не управлява редовно правителство, управлява редовното в оставка. А не самолично, без възможност за контрол от обществото, президента да назначава хората, които да управляват", каза Митев. 

"Проблемите в тази управляваща "некоалиция" са много. Моята победа е, че на тази маса на силите, които управляват България, има място и за "Продължаваме промяната". Като партия, която представлява обществото. И все повече хора, ще стават част от българската политика. Аз се радвам, че ние сме част от тази промяна", посочи депутатът от ПП-ДБ. 

На въпроса каква е била ролята на Алексей Петров, за да съществува "сглобката", Митев отговори: "Аз нямам нищо общо с мафиотските кръгове в България. Голямата част от хората, които аз познавам в "Продължаваме промяната", са също такива хора. И опитът към нас да се "пришие" взаимодействие с мутренските кръгове е много смешен". 

Когато разберат хората, че всеки път когато не ти издадат касова бележка и когато парите минават в кеш - улицата им няма да бъде оправена, тогава България ще се оправи. Ние трябва да изсветлим българската икономика и това е такъв опит. Ще правим поправки в закон докато те заработят. Това добави Митев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай