Депутат: Чак след като Путин ни спомена, русофилите се задействаха

Управлението върши точно работата, за която е създадено, заяви Стоян Михалев

Депутат: Чак след като Путин ни спомена, русофилите се задействаха | StandartNews.com

Управлението върши точно работата, за която е създадено. Премахна голяма част от руските енергийни зависимости, даде ни нови възможности. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова тв Стоян Михалев от ПП–ДБ. 

Да спреш доставките на руско атомно гориво и да ги замениш с френски или шведски - преди беше абсолютно немислимо. Една от големите цели беше Шенген - пречка за присъединяването остана единствено Австрия. Ще последва и еврозоната. Тези цели си заслужават политическата цена, категоричен бе Михалев.

Според него от 15 години се е повтаряло постоянно, че не е дошъл момента за демонтаж на Паметника на Съветската армия.

"От 1993 г. е първото решение на Общинския съвет. Сегашната ситуация показва, че зависимостите бавно се разкъсват. Нищо не се прави незаконно, има всички разрешения, които се изчакаха достатъчно във времето. Монументът ще бъде реставриран и трябва да бъде поставен в музей. Бил е издигнат, но не и поддържан", заяви той.

По думите му след започването на демонтажа не е имало истинско противопоставяне. "Наложи се самият Путин да ни включи в речта си, за да има реакция от проруските формации у нас. Това показва, че зависимостите почват да се разграждат. Руските енергийни проекти са финансирали прокремълската реторика. Наложихме мерки, които се оказаха мъчителни за паразитиращите хора в обществото", посочи Михалев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай