Четвъртък,

Денков свали картите. Два варианта за кабинет

От: СТАНДАРТ -
1926
Денков свали картите. Два варианта за кабинет
A
A
A

Лидерската среща между ГЕРБ и ПП-ДБ, която трябва да вземе решението за кабинет, все още не е насрочена. Това съобщи шефът на преговорния екип на ПП-ДБ акад. Николай Денков.

ВИЖ ОЩЕ: Газ за правителство. Радев почва консултации

Той коментира, че има два варианта за кабинет.

„Алтернативите са напълно ясни – или отиваме отново на избори, или ГЕРБ прави правителство с ДПС и БСП. Това, което зависеше от нас е да кажем „Ако ще заработи този парламент и ако не искаме да отидем на избори веднага, ние искаме да работим по тези теми, защото са най-важните за страната и успяхме да се обединим около тях“, коментира Денков.

Според него по време на преговорите ГЕРБ са поставяли темата за правителство.

„Всеки път, когато някой повдигаше въпроса за кабинет, аз казвах съвсем ясно, че на тази маса не говорим за кабинет. Нито имаме мандат, нито имаме желание в този момент. Целта на това занимание е да извадим Народното събрание от една възможна мъртва хватка, в която то попадна миналия път“, каза акад. Денков.

По думите му ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС все още търсят къде имат допирни точки.

„Имаме някои забележки за варианта, който се предлага за КПКОНПИ. Разбрахме се, че там ще внесем и нашия законопроект и ще се търси пресечна точка между двата. Но техния вход и изход от тези преговори беше, че са готови да подкрепят законопроектите на Министерския съвет“, каза още академикът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com