Денков се произнесе за оставката на здравния министър

Каза при какви условия ще я поиска

Денков се произнесе за оставката на здравния министър | StandartNews.com

Премиерът Николай Денков заяви, че ще изчака да приключват проверките на Прокуратурата и на държавна финансова инспекция (АДФИ) по казуса "Пирогов", преди да реши дали да поиска оставката на здравния министър: 

"За мен ситуацията е много ясна. Здравният министър твърди, че директорът е нарушил законите и че има нарушение на закона за обществените поръчки. Ако това е вярно, директорът трябва да си отиде. Директорът твърди, че това не е вярно. Естествено, в случая арбитър трябва да бъдат компетентните институции. Това са АДФИ / Агенция за държавно финансово инспектиране/, и също така Прокуратурата".

Денков каза още, че подходът не трябва да е селективен, затова е пуснал писмо до министър Хинков да се направят проверки на всички основни болници в системата.

"Ако казваме, че някоя болница е на загуба, трябва да сравним има ли такъв проблем и в другите болници и ако ще използваме този аргумент за някой директор, трябва да го използваме и за другите“, коментира премиерът, предаде БНР.

Денков инспектира изградената газова връзка със Сърбия.  Той коментира и идеята за преместване на националния празник на 24 май. 

"Аз съм свикнал в науката да се дават добри идеи. Понякога трябва да мине време да се развие тяхното осъзнаване, приемане. В науката е пълно с такива случаи. Дълбоко убеден съм, че това трябва да бъде празникът на България. Надявам се, че това ще бъде разбрано, осъзнато и прието ако не сега, след време" - заяви премиерът, който днес инспектира изградената газова връзка със Сърбия. 

По-рано Радомир Чолаков от ГЕРБ обяви, че датата на националния празник няма да бъде променяна с предлаганите изменения в основния закон, които в момента се обсъждат в пленарната зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай