Денков проговори от Мюнхен. Ключов коментар за Шенген

Има ли нови изисквания

Денков проговори от Мюнхен. Ключов коментар за Шенген | StandartNews.com

Премиерът акад.Николай Денков направи ключов коментар от Мюнхен, свързан с главни политически теми за страната.

"Използваме всяка възможност, за да обясним колко е важно отварянето на сухопътните граници и приемането на еврото в България. Имаме пълна подкрепа в това отношение.

С Австрия трябва да продължат преговорите, за да може да изчезнат и последните техни възражения, като това е част от нашите усилия да укрепим границите, да подобрим борбата с нелегалната миграция.

Това е процес, който в момента върви. Няма нови условия", заяви премиерът Николай Денков от Мюнхен след срещи с австрийския външен министър и други европейски политици за приемането ни в Шенген по суша и в еврозоната, пише БНТ.

По думите му това, което се поставя като въпрос, е дали може по-лесно да се пропускат през границата камионите, тъй като има забавяне по границите.

След среща на българския премиер с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина Денков заяви, че целият политически елит и в Европа, и в САЩ си дава сметка, че затрудненията на Украйна трябва да бъдат взети насериозно и трябва много бързо да се действа, за да се подпомогнат усилията да се спре руската агресия.

"Нека да дам като пример тези споразумения, които Зеленски подписа с канцлера на Германия, с френския президент. Това са само примери как вече различните държави, наред с Европейския съюз като цяло, търсят начин да подпомогнат Украйна в тази битка за свободата", добави Денков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи