Денков: Президентството разпространява слухове и така срива институциите

Премиерът акад. Николай Денков отговори на Радев

Денков: Президентството разпространява слухове и така срива институциите | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Президентството разпространява слухове от доста време и така срива институциите. Още в първите дни, в които "Продължаваме промяната - Демократична България" влязоха в политката, обявихме, че всякакви слухове, медийни публикации и съмнения трябва да бъдат разследвани. 

Това каза на брифинг в Министерски съвет премиерът акад. Николай Денков, който коментира темата за "кешгейт" и днешното изказване на президента Румен Радев.

"Винаги сме казвали, че всичко трябва да се разследва и известли. По отношение на коментарите на Радев искам да кажа, че преди няколко месеца от тази трибуна казах, че виждам сляпо петно в службите по отношение на борбата с корупцията. Тогава получих подкрепа само от ПП-ДБ. Всички разследвания трябва да бъдат проведени в най-кратко време и истината да излезе да наяяве. Всичко друго е слухове. Когато тези слухове останат недоказани, сриват институциите. Президентството от доста време прави точно това", категоричен бе министър-председателят. 

"Дали ще бъдат сменени министри - все още не е ясно. Предстоят разговори. Когато имаме пълно съгласие по темата, ще ви уведомим. До ротацията сме един екип и трябва да останем такъв, да работим заедно", коментира Николай Денков темата за предстоящата ротация в кабинета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай