Сряда,

Денков отвърна на ултиматума на ГЕРБ

От: Агенция Стандарт -
1904
Денков отвърна на ултиматума на ГЕРБ
A
A
A

Николай Денков коментира в ефира на БНТ следващия ход на ПП-ДБ и срещата му с представителите на ГЕРБ.

"Обсъждаме Министерски съвет, представен от "Продължаваме промяната - Демократична България". Дали ще се представи проектокабинет преди предлагането на първия мандат не мога да отговоря, има нагласа, че може да се върви към този вариант. Опитваме се да намерим решение за кабинет със стабилна подкрепа, няма да обсъждам имена. Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ и няма да участваме в коалиционно управление с ГЕРБ", каза той в "Още от деня" .

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ тропнаха по масата. Ултиматумът

По думите му е очевидно, че е необходима подкрепата и на други парламентарни сили.

"Нормално е, когато тръгнем да подготвяме програмата във вида, в който ще я внесем в Народното събрание, да обсъдим с тези, от които очакваме подкрепа, какъв ще бъде форматът. Програмата ще бъде за 18 месеца. Малко пресилват колегите от ГЕРБ ситуацията, това е тяхно предложение да се действа по този начин. Опитваме се да изградим процес, който да даде резултат. Ако нещо може да се направи е на базата на добронамерена дискусия, ако някой ще поставя ултиматуми, имат пълната свобода да правят всичко, което са решили", допълни Денков.

ВИЖ ОЩЕ: Изненада! ГЕРБ и "Промяната" пак на маса

Според него има противоречие - от една страна ГЕРБ искат да влязат в процеса, от друга казват "вие трябва да сте готови".

"Няма как едновременно и да бъдат част от процеса, и да поставят ултиматуми. Програмата ще бъде обсъдена с експерти. Процесът трябва да бъде подготвен максимално бързо, но за сметка на качеството. Трябва да се опитаме в рамките на до неделя, понеделник най-късно, да сме представили програмата и да направим обсъждане", добави Николай Денков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията