Демерджиев със скандални данни за МВР чадъра над Георги Семерджиев

Не може да се говори за цялостна координация, признава МВР министърът

Демерджиев със скандални данни за МВР чадъра над Георги Семерджиев | StandartNews.com

Работата на следователите и "полицейския чадър" над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката катастрофа на бул. "Черни връх" през юли в София, коментира в интервю за БНТ служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му, от доклада на инспектората става ясно, че различни подразделения са действали по различен начин - някои са спазвали стриктно задълженията си, докато други в определени моменти са подхождали по начин, по който нито законът предвижда, нито предвиждат правилата в МВР по отношение на Георги Семерджиев.

Не може да се говори за цялостна координация. Може да се говори за отделни случаи, в които отделни звена в системата са действали в услуга на Семерджиев, посочи министърът.

"Има някои неща, които са фрапантни като това, че той е бил задържан и пуснат да избяга след задържането, което е абсурдно. Имало е достатъчно полицейски сили и има ясно разписан протокол как се действа в такива случаи, за да се обезвреди и обезпечи лицето след като е задържано. След като е бил задържан, той е бил допуснат сама да отиде до автомобила си под претекст да се освободи от накитите, които има и да се върне при полицаите, което е абсурдно - това е един от случаите преди катастрофата", заяви Иван Демерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай