Демерджиев хвърли скандални обвинения към Бойко Рашков

По думите му имотите са ползвани за частни партита, за частни нужди

Демерджиев хвърли скандални обвинения към Бойко Рашков | StandartNews.com

Притеснителна ситуация има с ползването на имоти по времето на г-н Рашков, включително и такива, които са почивни бази и в които трябва да отсядат служители на МВР, а има данни да са ползвани за други цели. Подробно ще бъдат огласени тези информации, в момента тече проверка. Това обяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му имотите са ползвани за частни партита, за частни нужди. Там са канени хора, които не са служители на МВР.

"За мен е необяснимо един министър да не знае къде се намират и къде живеят заместник-министрите му. Това е позицията на Рашков. При встъпването си като министър и назначаването на политическия кабинет съм питал всеки един човек къде се е настанил и изрично съм дал указания никой да не си позволява отклонения от законовите изисквания", каза още Демерджиев.

"Несериозно е министър, който е допускал шест месеца заместникът му неправомерно да използва някакъв имот да има претенции към мен, който съм встъпил в длъжност вчера да проверя всичко това", добави той.

"Ако г-н Рашков беше дошъл в МВР, подробно щях да му обясня всички причини за смените (на шефовете на „Национална полиция“ и на „Гранична полиция“ - бел.ред.), тъй като ние нямаме уволнени служители, имаме служители, които разместихме. Разместихме ги по причина, че преценката ни за професионалните им качества е такава", каза още Иван Демерджиев.

"Когато разговаряхме с г-н Рашков, преди да встъпя като министър, с него сме имали много добри отношения през цялото време, той сподели за конфликт, възникнал между него и двама заместник-министри в сегашния екип на МВР. Не мисля, че такъв личен конфликт може да бъде повод за 24 часа човек да си промени позицията на 180 градуса по начина, по който го демонстрира министър Рашков", добави той.

Демерджиев допълни, че никога не е отказвал среща с него. "Досегът ни, след като стъпих в длъжност, беше още на следващия ден, той се оплака от един инцидент – човек, най-вероятно с психични проблеми, беше влязъл в дома на негови съседи, изпратихме патрул, съдействах това да стане бързо, през цялото време имахме отличен диалог и за мен е изненада, че водим този диалог през медиите", обясни служебният министър на вътрешните работи.

Демерджиев заяви, че всеки, който си позволява да изкривява и манипулира изборните резултати, ще бъде плод на особено внимание на полицията. "В никакъв случай полицията няма да преследва само такива прояви на ГЕРБ и ДПС и да си затваря очите пред проявите на други политически сили, които са в същия дух и водят до същите резултати", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай