Демерджиев бесен. Война на каналджиите и къртиците в МВР

МВР-шефът обеща резултати до няколко дни

Демерджиев бесен. Война на каналджиите и къртиците в МВР | StandartNews.com

Вътрешният министър Иван Демерджиев изригна след трагедията с двамата полицаи от Бургас, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг, за да спрат автобус с мигранти. МВР-шефът по спешност отиде в морския град, откъдето обяви война на държавата срещу каналджиите.

ВИЖ ОЩЕ: Зловещи подробности! Чуждо дежурство отнело живота на Йордан Илиев

Каналджиите обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент, заяви Демерджиев.

ВИЖ ОЩЕ: Трагедията е огромна. Известна журналистка е годеница на загиналия полицай

"Предприели сме и набелязали мерки за превозните средства, през хората, които се занимават с тази дейност до хората, които очевидно не могат да удържат натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти порез границата", добави той.

ВИЖ ОЩЕ: Ужас в Бургас! Автобус с мигранти прегази двама полицаи

Демерджиев посочи, че до няколко дни ще се постарае на територията на България да няма лица, които се занимават с каналджийство.

ВИЖ ОЩЕ: Държавата се задейства. Армия и дронове срещу мигрантите

„Работим по съмнения и информация, че има вътрешни хора, замесени в тези пропускания на хора през границата. Имам предвид хора от системата на МВР“, каза още Демерджиев.

Служебният вътрешен министър добави, че се извършват необходимите процесуално-следствени действия.

„Това престъпление ще бъде разкрито, а нашата задача е да не допускаме повече подобни инциденти и ще дам всичко от себе си, за да изпълним тази задача.През следващите дни ще има интензивни мерки за превозните средства, за т.нар. каналджии, наши служители, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си“, допълни Демерджиев.

Той добави, че има задържани лица и че още едно се издирва в момента. Те не са български граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай