Ужас в Бургас! Рейс с мигранти прегази двама полицаи

Униформените загинаха при преследването на нарушителите

Ужас в Бургас! Рейс с мигранти прегази двама полицаи | StandartNews.com

Голяма трагедия в Бургас. Рейс с мигранти прегази патрулка и уби двама полицаи, които се опитваха да го спрат.

ВИЖ ОЩЕ: Трагедията е огромна. Известна журналистка е годеница на загиналия полицай

Ужасът се разигра около 05:00 часа тази сутрин на кръговото кръстовище "Трапезица". Това каза за БТА Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

ВИЖ ОЩЕ: Зловещи подробности! Чуждо дежурство отнело живота на Йордан Илиев

По първоначални данни рейсът с нелегалните мигранти, които са били в багажното му отделение, два пъти е отказал да спре за проверка от Гранична полиция. Продължил е към Бургас, където е засечен от патрулна кола на I РПУ.  Той е с чужда регистрация.

Шофьор на рейса не се подчинил на подаден сигнал със стоп палка от служители на реда. Започнало преследване. Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол и помита както полицейската кола, така и два павилиона. На място има екипи на пожарна и полиция.

Информацията за тежкия инцидент потвърди и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Няма данни за други пострадали. При опит да бъде спрян автобусът, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да смъртта на двама служители на реда. Имало е преследване”, каза  Демерджиев.

„Предприехме мерки, за да се спре засиления мигрантски натиск. В момента включваме дронове и военна техника”, каза още министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай