Понеделник,

Делян Добрев видя опит да се вземат милиардите на "Булгаргаз"

От: Стандарт -
Делян Добрев видя опит да се вземат милиардите на "Булгаргаз"
A
A
A

Оборотите на Булгаргаз са милиарди и някой иска да ги вземе месец след като беше сформирано правителството. Сега се говори, че умишлено някой бил изтървал клаузи от договора, че умишлено вдигал цената на газа. Всеки ден в България се случват кризи и ние вместо да виждаме решения, виждаме едни нескопосани обяснения какво се случва.

Това коментира пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

Моята хипотеза е, че новото правителство вероятно са извикали изпълнителния директор на Булгаргаз и са поискали договора за азерския газ. 8 години този договор не изтече, а за краткото време на правителството той се появи в медиите, посочи той.

Фактът, че правителството не може да се справи с управлението на държавата, вече е ясен за всички. Оправданията с това как друг им пречи, не са сериозни, допълни той.

Ние ще питаме в енергийната комисия дали от азерска страна е изпратено писмо, в което се твърди, че изтичането на клаузите на договора нарушава интересите на азерската страна, т.е. има потенциална опасност Булгаргаз да загуби договора си.

Ако това стане, този договор ще го вземат онези, които искат да вземат милиардите, частните интереси, които съществуват. Булгаргаз се атакува в последния месец точно с  тази цел - да загуби водещото си място в България и да вземе някой друг да вземе търговията с газа у нас.Не искам да обвинявам никого, има си служби и те трябва да намерят тези хора, не би трябвало да е сложно, посочи той.

Ние имаме информация от азерската страна, че са много притеснени, посочи той.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички