Делян Добрев прочете присъдата на ПП-ДБ

Опасявам се, че президентът Радев ще реши да раздаде бързо мандатите, каза той

Делян Добрев прочете присъдата на ПП-ДБ | StandartNews.com

"В началото на 48-ото Народно събрание посочих, че единственото възможно правителство е дясното такова или експертно, защото на левите не им достигаха гласове. За леви броя БСП и "Продължаваме промяната", заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев и отбеляза, че още след влизането си в парламента "ПП-ДБ" ще се разцепят, защото нямат нищо общо един с друг.

"Опасявам се, че президентът Радев ще реши да раздаде бързо мандатите - в рамките на 2 или 3 седмици, което ще означава, че на края на лятото отново ще трябва да правим избори. При преговорите всеки трябва да загърби егото си, за да може да има стабилност в държавата. Не трябва да има редовно правителство на всяка цена, защото ако то ще продължи да помпа инфлацията, е по-добре да няма такова", каза той.

Добрев подчерта още, че служебният кабинет не е виновен за инфлацията, тъй като той не е приемал бюджет.

"Бюджетите на Асен Василев са проинфлационни и доведоха до тази галопираща инфлация. От началото на "Продължаваме промяната" се променихме толкова хубаво, че обедняхме с 30% и нагоре", коментира Добрев. Бившият депутат цитира статистика, според която през последните 37 години са изтеглени 37 млрд. лв. дългове, като акцентира, че през следващите три ще изтеглим 45 млрд.

Пред Bulgaria ON AIR той беше категоричен, че "ситуацията е толкова тежка, че следващите министри ще се превърнат в камикадзета" - всички ще ги мразят заради решенията на "Продължаваме промяната".

"От "Продължаваме промяната" така хубаво вдигнаха цените, че дори да влезем в Еврозоната, пак няма да има по-висока инфлация. Таванът на цените е лоша идея - ще изпитаме емоциите от 1996 г. Ако той е много нисък, млякото например ще се продава на черно за 5 лв.", прогнозира гостът.

Добрев допусна, че е възможно да има злоупотреба с пазарно положение от страна на веригите.

"Трябва да насърчим конкуренцията, да накажем веригите, ако има картел, а също и да правим бюджети, намаляващи инфлацията", обобщи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай