Делян Добрев хвърли бомба! Какво става у нас след март

Тече много важна среща на лидерите на ГЕРБ

Делян Добрев хвърли бомба! Какво става у нас след март | StandartNews.com

Политическата обстановка в страната отново е напрегната.

Днес се чакат съдбоносни политически решение от страна на ГЕРБ.

Партията  се събра във Велико Търново, за да реши да остане ли част от "сглобката".

Своеобразен домакин на срещата е кметът на Велико Търново Даниел Панов.

"Повече не може да живеем по този начин. Нас ни избра народът и трябва да се борим за добра изпълнителна власт, с която има добра комуникация и ще работи за развитие на градовете. Нямаме време за нови нулеви мандати", обърна се той към колегите си, възмущавайки се от отношението на настоящите управляващи към местната власт.

Той се надява в новия бюджет да имат подкрепа от депутатите и да се борят за всичко, което не можаха да изпълнят. Нужда е коренна промяна и работеща държава, най-вече за хората, които питат кога тя ще започне да работи", каза Панов.

"Година и половина твърдим, че дерогацията трябва да се прекрати и че финансира с милиарди режима на Путин в Русия, с който се финансира и войната. От тази седмица нашите думи се доказаха и изведнъж се превърнаха в новина в България.

Мнимите евроатланци за последните си две правителства увеличиха от първия ден на войната в Украйна покупката на руски петрол от 15 милиона барела до 45 милиона барела", каза пък Делян Добрев.

"Ще видите какъв вой ще настане. Той вече настана. Плашат с увеличение на цените. Има 12 държави в Европейския съюз (ЕС), в които бензинът и дизелът са по-евтини, отколкото в нас. Мнимите евроатланцити ги видяха вече в Европа, видяха ги в цял свят какво представляват.

Още преди седмици предупредих, че ще завишат нереалистично данъчните приходи в бюджета. Те не могат да ги съберат. Ама тях това не ги интересува, защото ще карат до март, а после кой знае къде ще отпрашат. Този бюджет са го правили отзад напред", допълни той, визирайки Бюджет 2024, който в петък бе представен от финансовия министър Асен Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай