Дечо Дечев проговори за оставката и апетитите към болницата му

Каза кой е срещу него

Дечо Дечев проговори за оставката и апетитите към болницата му | StandartNews.com

Д-р Дечо Дечев проговори за оставката си, която подаде вчера и за апетитите към болница „Св. Иван Рилски”, която оглавява. Тази сутрин лекари и служители се вдигнаха на протест в защита на д-р Дечев. Те твърдят, че оставката на д-р Дечев е заради политически натиск.

"Няма политически натиск. Болницата е за пример в сектора и е нормално да има апетити към нея", каза Дечев в изявление по повод оставката му.

“Искам да помоля всички да продължим работа, защото чакат пациенти. Имаме уверение от премиера, че до час и половина ще имаме отговор на поставените ни въпроси”, добави д-р Дечев.

Той подчерта, че натискът е по-скоро по лични интереси и от хора, които не са на ниво министър.

“Болницата завърши годината с близо 4 млн. лв. печалба, въпреки “помощта” на Министерството на здравеопазването в такъв смисъл, че тя не беше приоритетна за тях, съдейки по това, че не получи капиталови средства за проекти, за които е кандидатствала. През този период от ноември, когато се обединихме с Белодробната болница “Св. София”. Ние погасихме просрочени задължения на пулмологията в размер на около 1,5 млн. лв. със собствени средства успяхме да коригираме и заплатите им, като сега те са два пъти по-високи от преди”, каза д-р Дечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай