ДБГ искат един лидер за реформаторите

ДБГ искат един лидер за реформаторите | StandartNews.com

Промени в организацията и дейността на Реформаторския блок искат от движение "България на гражданите". Решението за това хората на Меглена Кунева взеха на Националния си съвет в неделя.

В момента Реформаторският блок работи малко хаотично, трябва да е ясно кой орган какви решения взима, както и дали те минават през различните партии за одобрение или не, каза Даниел Вълчев от ДБГ. Освен това от движението на Меглена Кунева искат да се изясни и въпросът с лидерството на блока. Трябва да помислим за по-ясно лидерство, в момента блокът се управлява от пет лидери. Смятам, че трябва да е един, обясни Вълчев.

Той допълни, че не е задължително този лидер да бъде някой от председателите на петте партии в коалицията. От ДБГ отново заявиха, че отчитат резултатите от изборите за европарламент като успешни и няма да напуснат реформаторите. Искам да стане съвсем ясно, няма търкания между нас и ДСБ, добави Вълчев.

Тези избори трябваше да покажат единство, затова и не съм водила преференциална кампания, обясни пък председателят на ДБГ Меглена Кунева. Тя допълни, че тепърва ще се направи анализ на слабите места на кампанията, тъй като за втори мандат не са им достигнали само 1000 гласа. За това от партията обвиниха и слабия изборен кодекс, който управляващите приеха.

Купеният и корпоративният вот на тези избори от 25 % по време на парламентарните достигна до 30, каза Найден Зеленогорски. Според него причината за това е лошият изборен кодекс, който допуска манипулиране на вота. Той обяви, че ДБГ има предложения за промени, които обаче първо ще обсъди с останалите партии от Реформаторския блок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай