ДБГ: Обединението на десницата е само на думи

Председателят на ПП „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев заяви, че движението е готово да започне кампания за евроизборите само, но предстои да бъде взето решението под какъв формат ще се яви...

ДБГ: Обединението на десницата е само на думи | StandartNews.com

Председателят на ПП „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев заяви, че движението е готово да започне кампания за евроизборите само, но предстои да бъде взето решението под какъв формат ще се яви на евроизборите. Коментара си той направи в сутрешния блок на БНТ. Делчев допълни, че засега обединението на десните партии е само на думи.

Засега готовността за обединение на десните парти е на думи, заяви председателят на ДБГ Сергей Цветарски. Той добави, че движението започва кампания сред гражданите, с която да разясни функциите и ползите на ЕС, а от 5 март започва кампания: „Тръгваме към изборите в собствено качество. Времето за чакане свърши.“

Предстои да се вземе решение под какъв формат ДБГ ще се яви на евроизборите, допълни той.

Липсата на обединение на десните партии се дължи на противоречия заради лидерите на отделните формации и на отношението към ГЕРБ, заяви Делчев.

„Десницата трябва да покаже самостоятелност и да отвоюва силни позиции в следващия парламент, без да е зависима от ГЕРБ поне в този ѝ вид, категоричен бе партийният лидер.

ДБГ е опозиция на и на ГЕРБ, и на БСП, по отношение на модела на управление на държавата, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай