ДБ иска властта! Говори депутат

Тя иска да е първа политическа сила

ДБ иска властта! Говори депутат | StandartNews.com

"Очевидно отделните партии в НС вече ще трябва да преговарят. Управление тази страна трябва да има, но то не трябва да бъде на всяка цена и не трябва да бъде това, което се случи с ИТН - да бъде представено едно листче с едни хора на него и да се каже - "хайде сега, подкрепяйте".

Ние искаме да получим мандат този път. "Демократична България" е готова да получи мандат и да покажем как се преговаря в истинска коалиция в рамките на НС, не 

с плаващи мнозинства."

Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в предаването "Говори сега" по БНТ.

"Нашата цел в момента е да бъдем първа политическа сила, да предложим на страната ни адекватно управление, стабилно във времето и да модернизираме България. Това става не с деление, не с предизвикване на изкуствени скандали, а с много целенасочена политика, със спазване на принципи - нещо, което сме правили и досега", добави той.

Депутатът изрази надежда Народното събрание да успее да приеме окончателно законовите промени, с които Бюрото за защита на свидетели да бъде върнато обратно от главния прокурор на подчинение на Министерството на правосъдието.

"Аз бих разсъждавал в посока дали е възможно в следващия парламент ние политиците да бъдем достатъчно убедителни, за да може да получим по-голяма подкрепа, с която да съставим успешен кабинет", каза Мирчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай