Петък,

ДБ и Промяната с нова атака по ГЕРБ, още умуват за коалицията

От: Иван Ангелов, кадър БНТ -
1049
ДБ и Промяната с нова атака по ГЕРБ, още умуват за коалицията
A
A
A

Най-важното за нас е да запазим своята визия, идентичност, когато има подобна коалиция с "Продължаваме Промяната". Вървим в тази посока, за да бъдем първа политическа сила и да създадем стабилно реформаторско управление. Това заяви пред БНТ Ивайло Мирчев от "Демократична България".

ПП ни подадоха първи ръка, длъжни сме да направим ясна заявка и да поискаме доверието на хората, допълни Мирчев.

Той обвини ГЕРБ, че не желаят да се случи съдебната реформа и че са бранели главния прокурор Иван Гешев по време на заседанията на правна комисия.

Имахме много възможности да направим много стъпки в правилната посока и изказа, който идва на ум е искаха, но нямаха желание в много отношения. Съдебната реформа е най-знаковото решение в това НС, имахме възможност да приемем закона за противодействие на корупцията, който беше готов, промените в НПК с механизма за контрол на главния прокурор - така Андрей Гюров – председател на ПГ на "Продължаваме Промяната" коментира работата на този парламент.

"Имахме всички възможности да приемем този закон и да направим тази важна стъпка напред за страната затова българите да се чувстват в едно по-справедливо общество, да не сме отново на опашката на Европа по индекса за корупция и да можем като всички нормални европейски граждани да се ползваме от привилегиите на тази европейска принадлежност. Но това не се случи", посочи Андрей Гюров.

Според него има едно ясно изразено мнозинство в този парламент, който можеше да състави правителство. То се събра дори на лидерска среща и заяви, че може да управлява заедно. ПП направи всичко възможно да намери обединителните линии, които не нарушават принципите на демокрацията, добави Гюров.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com