ДБ и Промяната с нова атака по ГЕРБ, още умуват за коалицията

ПП направи всичко възможно да намери обединителните линии, казва Андрей Гюров

ДБ и Промяната с нова атака по ГЕРБ, още умуват за коалицията | StandartNews.com

Най-важното за нас е да запазим своята визия, идентичност, когато има подобна коалиция с "Продължаваме Промяната". Вървим в тази посока, за да бъдем първа политическа сила и да създадем стабилно реформаторско управление. Това заяви пред БНТ Ивайло Мирчев от "Демократична България".

ПП ни подадоха първи ръка, длъжни сме да направим ясна заявка и да поискаме доверието на хората, допълни Мирчев.

Той обвини ГЕРБ, че не желаят да се случи съдебната реформа и че са бранели главния прокурор Иван Гешев по време на заседанията на правна комисия.

Имахме много възможности да направим много стъпки в правилната посока и изказа, който идва на ум е искаха, но нямаха желание в много отношения. Съдебната реформа е най-знаковото решение в това НС, имахме възможност да приемем закона за противодействие на корупцията, който беше готов, промените в НПК с механизма за контрол на главния прокурор - така Андрей Гюров – председател на ПГ на "Продължаваме Промяната" коментира работата на този парламент.

"Имахме всички възможности да приемем този закон и да направим тази важна стъпка напред за страната затова българите да се чувстват в едно по-справедливо общество, да не сме отново на опашката на Европа по индекса за корупция и да можем като всички нормални европейски граждани да се ползваме от привилегиите на тази европейска принадлежност. Но това не се случи", посочи Андрей Гюров.

Според него има едно ясно изразено мнозинство в този парламент, който можеше да състави правителство. То се събра дори на лидерска среща и заяви, че може да управлява заедно. ПП направи всичко възможно да намери обединителните линии, които не нарушават принципите на демокрацията, добави Гюров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай