Дариткова за медсестрите: Това е провокация

Медицинските сестри не са искали да разговарят с членовете на Комисията по здравеопазване

Дариткова за медсестрите: Това е провокация | StandartNews.com

Това, което се случи вчера с медицинските сестри, беше целенасочена и организирана провокация, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова във връзка с барикадата на медицински сестри в сграда номер две на Народното събрание.

Тя подчерта, че медицинските сестри не са искали да разговарят с членовете на Комисията по здравеопазване, а само с журналистите.

"Искам да изясня коректно ситуацията. Вчера в 15.30 ч. се проведе редовно заседание на Комисията по здравеопазване. Сътрудниците на комисията са допуснали представителите на протестиращите медицински сестри, както сме ги допускали много пъти, въпреки че те не представляват легитимна организация. Комисията започна своето заседание в 15.30 ч. Те влязоха в 16.00 ч.

Поради отсъствие на министъра на здравеопазването едната точка от дневния ред отпадна. По време на протичащо заседание и се насочиха в далечния ъгъл със столовете. Влязоха с комуникация със журналистите. Ние приключихме заседанието, което беше по повод на допускане на кандидатурата на одобреният проф. Петко Салчев за управител на НЗОК единодушно от всички народни представители“, каза още д-р Даниела Дариткова.

По думите й те са останали в залата против всякакви правила.

„Техните действия станаха най-активни, когато можеха да ги покажат по телевизиите. Барикадата на прозореца се състоя в праймтайма на всички телевизии. Снощи една от видните политически деятелки, в чийто инициативен комитет бяха, се появи пред Партийния дом, за да ги подкрепи", коментира още д-р Дариткова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай