Дариткова: Не търсим конституционно мнозинство

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ по БНР

Дариткова: Не търсим конституционно мнозинство | StandartNews.com

Не се търси конституционно мнозинство в рамките на това Народно събрание, подчерта Даниела Дариткова. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по БНР по повод внесения проект на нова Конституция от ГЕРБ.

„Предложението за нова конституция просто иска да утвърди процедурата за това, че вървим към свикване на Велико народно събрание, а не искаме да търсим конституционно мнозинство в рамките на това Народно събрание. Няма таен замисъл. Следим пулса на общественото напрежение“, заяви Дариткова.

Това Народно събрание няма да променя Конституцията, а предложеният от ГЕРБ проект няма да бъде окончателният вариант за бъдещо гласуване, поясни Дариткова. Проектът за нова конституция трябва да върви паралелно с проект за предложение за свикване на Велико народно събрание, уточни тя.

„Но в същото време искаме да покажем, че сме готови на максимално ускорена процедура и да търсим съгласие на повече от 160 народни представители.“, каза още Дариткова. Тя увери, че ще се срещнат с представители на всички парламентарно представени партии, като първата среща ще бъде с коалиционните партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай