Дариткова: Формираме ново политическо поведение

Тя благодари на народните представители от „Обединени патриоти“, ДПС, „Воля“ и независимите депутати

Дариткова: Формираме ново политическо поведение | StandartNews.com

Желанието на ГЕРБ е да сформира нов стил на политическо поведение, ситуиран извън рамките на прехода, обяви в декларация пред Народното събрание днес председателката на парламентарната група Даниел Дариткова.

Тя благодари на народните представители от „Обединени патриоти“, ДПС, „Воля“ и независимите депутати за това, че изпълняват ангажиментите към избирателите си съвестно и коректно и с присъствието си засвидетелстват своето уважение към парламентаризма и волята на българския народ.

„Като част от управляващото мнозинство ПГ на ГЕРБ не може и няма право да предаде хората, които са избрали настоящото управление. Затова ще продължим да изпълняваме управленската програма“, подчерта д-р Дариткова. Тя обяви, че през тази сесия приоритет на ГЕРБ ще бъде икономическото развитие на страната.

„Ще продължим да полагаме усилия за максимално висока заетост, която да доведе до увеличение на доходите в публично-частния сектор. Потвърждаваме ангажимента си да не увеличаваме данъците си и да продължим успешната политика по отношение на борбата с контрабандата и сивата икономика. Ще продължим да изпълняваме последователно стъпките за присъединяване на страната към валутния механизъм и към банковия съюз. Образованието ще продължи да бъде сред основните приоритети на управлението“, допълни д-р Дариткова.

Тя посочи, че ГЕРБ ще инициира законодателни промени в сферата на енергетиката, здравеопазването, транспорта и земеделието. както и дейностите с модернизацията на отбранителните способности.

Обезпокоени сме от отсъствието на БСП – парламентарният диалог е подменен от самоцелна конфронтация, обясни още Даниела Дариткова. Тя посочи, че ГЕРБ е обезпокоена от това отсъствие не защото парламентът е блокиран, тъй като тя отбеляза, че през последните месеци заседанията се провеждат редовно и законодателната работа продължава, а защото българските граждани, гласували за БСП на последните парламентарни избори са оставени без своето политическо представителство. По думите ѝ парламентарният диалог е подменен от самоцелна конфронтация.

Активното ни участие в предизборната кампания няма да попречи на работата ни в пленарна зала, категорична бе председателката на парламентарната група на ГЕРБ.

„Настоящата сесия на Народното събрание започва в разгара на кампанията за изборите за ЕП. Краят ѝ ще бъде не по-малко начало на кампанията за избори за местна власт“, каза тя. По думите ѝ със сигурност това ще се отрази на работата на Народното събрание.

„Като народни представители от управляващото мнозинство ние сме длъжни да осигуряваме законодателния процес, който е в основата на провеждането на политики в различни области на обществения живот. Отвъд предизборните кампании имаме ангажимент да гарантираме изпълнението на програмата на правителството. Още в началото на тази сесия от името на ПГ на ГЕРБ държа да препотвърдя нашия ангажимент към правителството и функционирането на парламента и да дам ясен знак, че активното ни участие в предизборната кампания няма да попречи на работата ни в пленарна зала и в различните парламентарни комисии“, допълни Дариткова.

„Нашето присъствие в парламента не е нито самоцелно, нито опит да избягаме от проблемите на реалния живот. Наясно сме с политическия факт, че високото обществено доверие е най-важният фактор за ефективното функциониране на една политическа сила. Затова ще продължим линията на поведение, която ни задължава да съхраняваме доверието на онези български граждани, които са гласували за нас и чрез политически действия да предотвратяваме всеки опит това доверие да бъде разрушено със съмнение за корупция и злоупотреби. Тази линия на поведение на ГЕРБ няма да приключи с деня на изборите. Независимо от изборния резултат ние ще продължим да демонстрираме висока обществена чувствителност и да реагираме бързо и решително както чрез законодателни промени и с личен пример за носене на политическа отговорност“, допълни Даниела Дариткова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай