Даниел Лорел посочи приоритет на "Продължаваме промяната"

Трудно му било да напусне успешния си бизнес, готов е да покаже банковите си сметки

Даниел Лорел посочи приоритет на "Продължаваме промяната" | StandartNews.com

"Баща съм на три деца, които искам да отгледам в богата и просперираща страна. Завършил съм в Израел, там съм започнал кариерата си. Това е първата партия, в която участвам като създател. преди това бях член в "Да, България". Нейната кауза е за съдебна реформа. Приблизително заедно напуснах с Кирил Петков ДБ".

Това заяви Даниел Лорер пред БТВ.Той отрече със съпругата си Виолета Лорер да са били в конфликт на интереси. Припомняме, че тя беше зам.-министър на финансите, а съпругът ѝ - съветник на Кирил Петков.

"Фондът, който управлявах заедно с моите партньори, е създаден през 2018 г. Нито моята съпруга, нито господин Петков и господин Василев имат общо с неговото създаване, нито с нашето избиране за управляващи на този фонд. Процедурата се управлява от Европейския инвестиционен фонд и българската администрация не участва в нея", обясни още Лорер.По думите му Фондът на фондовете няма нищо общо с програмата "Джеръми", където неговият фонд съществува.

В ефира на bTV едно от лицата на партията на дуото от "Харвард" заговори за приоритетите на формацията. Един от основните е в секторите правосъдие и икономика. Според Лорер гарантирането на ефективни механизми за контрол ще осигурят и здравословна среда за развитие на българския бизнес."Амбицията ни е да работим с хора и от ляво, и от дясно. Представители на различни партии, които споделят възгледите ни. за ГЕРБ и ДПС въпросът е сложен. Пред тях има много тежки избори. ДПС трябва да кажат приемат ли санкциите по "Магнитски". Тяхната позиция отговаря на въпроса. Проблемът с ГЕРБ е същият - приемат ли, че това, което се е случвало през последните години, е проблемно", посочи още Лорер.

Даниел Лорер заяви, че било много трудно да напусне успешния си бизнес и по-конкретно неговото управление. Той е готов да покаже банковите си сметки, въпреки че не бил длъжен заради банковата тайна. "Чувствам се като част от проект, в който има нулев политически инженеринг. Румен Радев не участва в проекта", каза още Лорер. Според него имало хора, които ходят и от тяхно име опитват да уговарят структури на БСП.

"Президентът Румен Радев създаде служебно правителство. Даде му възможност да работи без намеса. Инфлацията, която се забелязва в цял свят, е неизбежна и у нас. С актуализирания бюджет се ангажирахме пенсионерите да имат по-голяма сигурност. За ГЕРБ и ДПС положението е сложно, защото пред тях има тежки избори. Те трябва да кажат за "Магнитски", за корупцията и за Делян Пеевски. Това е начинът да споделим какво се е случило и да вървим напред. Ние се превърнахме в политици последните 24 часа и работим 24 часа, за да произведем предизборна програма", каза още Лорер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай