Дани Каназирева подскочи от думи на спортния министър

Тя остро отговори на коментара на Радостин Василев по bTV, направен по неин адрес тази сутрин

Дани Каназирева подскочи от думи на спортния министър | StandartNews.com

Дани Каназирева, народен представител от ГЕРБ, остро отговори на коментара на министъра на спорта Радостин Василев по bTV, направен по неин адрес тази сутрин.  Министърът заяви, че Каназирева е жертва на образователната система, защото е твърде некомпетентна, за да бъде доктор по конституционно право.

Бившият областен управител обаче отвърна на Радостин Василев, че той е жертва на системата, а не тя.

Двамата кръстосаха задочно шпаги по повод дебатите за смяна на ръководството на Българския спортен тотализатор и назначението на Атанас Тодоров за изпълнителен директор.

„Човек, който не може да си служи с аргументи, пуска в ход лични обиди. Така се държи министърът, това е поведението и на шефа на неговата група г-н Тошко Йорданов. Не знам дали аз съм грешка на системата, но определено е грешка такъв човек като него да заема поста на министър”, контрира Дани Каназирева. 

И продължи: „Неговият човек, когото назначи за директор на БСТ, е подал декларация, като в точка 10 е декларирал, че няма несъвместимост към момента на заемането на поста при положение че е бил действащ народен представител. От правна гледна точка тук няма казус, а чисто политическо назначение.

Каназирева допълни, че не оспорва качествата на новия шеф на тотализатора, но подчерта, че не е редно по този начин да се оформят документите, особено след атаките спрямо премиера Кирил Петков за подаване не декларация с невярно съдържание относно двойното му гражданство. 

„Това е неморално и няма как да се титулуваш  като промяна, а в същото време да погазваш законите, Конституцията и правилата. Само един слаб човек без аргументи и със сериозни комплекси относно собствената си компетентност може да се държи така грубо и невъзпитано. За съжаление, този човек заема поста министър на спорта”, заключи Дани Каназирева, предаде "Марица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай