Данаил Кирилов се гордее със законопроектите си

Малко ме шокира обръщението министър на правосъдието, но се налага да свикнем, каза Кирилов

Данаил Кирилов се гордее със законопроектите си | StandartNews.com

Определено се гордея със законопроектите си, подчерта новият министър на правосъдието Данаил Кирилов в предаването „Тази събота“ по бТВ.

„Малко ме шокира обръщението министър на правосъдието, но се налага да свикнем. Приемах с голяма любов работата, която вършех в Народното събрание. Преходът при всички положения създава и вътрешно напрежение“, коментира той.

„Назад във времето съм имал възможност да покажа административен опит и управление на администрация. Смятам, че това не е ново предизвикателство, но предизвикателството за Механизма за сътрудничество и оценка е много сериозно“, посочи Данаил Кирилов.

В отговор на въпрос имал ли е право на избор за поста или премиера го е посочил, той заяви: „Смятам, че при всички положения имам право на избор. Възприемам се като свободен човек. Имаше процедура на номинации, имаше моменти, в които имаше и други варианти“.

Министърът допълни, че е имало вариант сегашен зам.-министър да стане министър, както и да се избере представител на магистратурата. „Като юрист казвам, че приемам мандата като тежко и сериозно възлагане. Смятам, че съм длъжен да дам всичко от себе си, за да се справя“, подчерта Кирилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай