Дъбов: Миков с груб фал в Москва преди конгреса

Дъбов: Миков с груб фал в Москва преди конгреса  | StandartNews.com

Председателят на БСП Михаил Миков е начело на делегация на българските социалисти за среща с представители на „Справедлива Русия" в Москва. Но е на път да вкара партията в груб политически фал и то точно преди 49-тия конгрес на БСП. Това каза в интервю пред "Стандарт" депутатът Димитър Дъбов.

Причината е, че "Справедлива Русия" е малка, опозиционна партия, а БСП работи от дълги години в тясно сътрудничество с "Единна Русия". "Сегашната визита е по-скоро плод на политическата амнезия, която е обзела ръководството на "Позитано" 20", категоричен бе Дъбов.

"Стигаме до това, че Михаил Миков в момента е в Москва за подписване на договор със "Справедлива Русия", а БСП има от 2003 година подписан договор за сътрудничество с управляващата партия "Единна Русия". Това е партията, в която членуват президентът, премиерът и председателят на руската Дума", отбеляза соцдепутатът.

По думите му "да зарежеш взаимоотношения с "Единна Русия" и да отидеш да подписваш с най-малката опозиционна партия в руската Дума "Справедлива Русия" е меко казано е доста неуместно".

Дъбов заяви още, че точно през мандата на Миков като председател на БСП отношенията с Русия са се усложнили. Не на последно място народният представител посочи, че няма информация за решение на пленум на БСП относно сътрудничество със "Справедлива Русия".

"Аз поне не знам Националния съвет на БСП да е коментирал или да е давал съгласието си за подобно споразумение с друга руска партия в този момент", каза Дъбов.

(Цялото интервю с Димитър Дъбов четете в петъчния брой на в. "Стандарт")

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай