Цирк в парламента! Депутати се подиграват с Ананиев

Какво казаха Тошко Йорданов и Любен Дилов

Цирк в парламента! Депутати се подиграват с Ананиев | StandartNews.com

Драматичната ситуация в парламента, свързана с Нестимир Ананиев, тече с пълна сила. 

"Сигналът срещу Настимир Ананиев е подаден от белгийски служби. Не от нерефеормираната българска полиция и прокуратура, както казват колегите от ПП-ДБ. Явно е имало данъчни измами през партньорите, с които той е работил, които са се занимавали, забележете, с транспорт и логистика. Това обяснява защо Настимир драпа всеки път да е в комисията по транспорт, видимо за да може да си развива незаконния бизнес, но белгийците това са го хванали", каза Тошко Йорданов.

"ПП-ДБ би трябвало като Матросов на амбразурата да го защитят. Така, както защитават секретаря на МВР, който е сниман с едни пуделчета и едни пачки, както защитават Бойко Рашков, който не знае кой му идва на рожден ден и изненадан, че някакви трафиканти са му били на гости, не знае, че са го снимали с пудела в заведение, както защитават Кирил Петков, който излъга за канадското си гражданство, както защитаваха Гюров. Имат традиция в защитаване на шашави хора", каза още той.

Коментарът на Любен Дилов-син от ГЕРБ-СДС, обаче, засенчи всички останали: „Аз смятам, че трябва да изразим кетегорично отношение, една нарочна декларация, в която да констатираме, че и белгийската прокуратура не е реформирана и също един Васил Иванов Кунчев да заявим, че след като реформираме нашата прокуратура, ще реформираме и прокуратурите на други поробени народи“.

„Още повече, става дума за белгийската прокуратура. Доколкото аз знам, главният инициатор на реформите в съдебната система г-н Христо Иванов има апартамент в Брюксел, т.е. няма да харчим излишни пари в усилието да реформираме и чужди поробени прокуратури“, добави той и предизвика аплодисменти в залата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай